2942 Rubesco Lungarotti, 2020
2942 Rubesco Lungarotti, 2020
Ett rött, miljöcertifierat, fruktigt & smakrikt vin från Umbrien i Italien. Gjord på druvorna sangiovese 90 % och colorino 10 %. En alkoholhalt på 13.5 % och en sockerhalt på O.3 g/100 ml. 129 kronor
Lammfärsbiffar med gräddig sås
Ingredienser;
- Lammfärsbiffarna;
- 1 gul lök (liten)
- 2 klyftor vitlök
- 500 g lammfärs
- 0,5 kruka persilja
- 6 blad färsk salvia
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- Gräddig sås;
- Gör så här;
- Lammfärsbiffarna;
- Hacka löken fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda lammfärsen med lök och vitlök. Hacka persiljan och salvian och vänd ner kryddorna i smeten. Salta och peppra. Dela upp och forma till åtta små lammbiffar. Stek biffarna på medelvärme i olivolja och smör tills de känns fasta och har fått fin färg. Man kan ta den största och dela för att kontrollera att de är genomstekta.
- Såsen;
- 1
Tvätta citronen noggrant och riv det yttersta gula skalet, även kallat zest. Finhacka persiljan samt riv eller pressa vitlöken.
- 2
Värm upp en kastrull med en klick smör i, lägg i finhackad persilja, rivet citronskal och pressad vitlök. Låt allt fräsa någon minut utan att det tar färg.
- 3
Tillsätt resterande ingredienser och låt dem koka ihop i cirka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis och haricots verts
Kommentarer
Skicka en kommentar