2801 Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, 2023
Sandefjordsgryta (Louise Johansson)
Ingredienser;
600 g blandad fisk
5 salladslökar
300 g sockerärtor
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk fiskfond, koncentrerad
salt och cayennepeppar
½ citron, pressad saft
ev. 8-10 havskräftstjärtar med skal (alt. insjökräftor eller räkor)
1 dl hackad dill
Gör så här;
- Skär fisken i grytbitar om 2 cm. Strimla salladslökarna och halvera sockerärtorna.
- Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i ca 5 minuter. Krydda och smaka av såsen med salt, cayennepeppar och citronsaft. Sänk värmen och lägg i fisken, den är genomkokt efter ca 5 minuter. Rör i sockerärtor och salladslök när 1 minut återstår av koktiden på fisken. Toppa ev med kräftstjärtar, hackad dill och servera direkt.
Kommentarer
Skicka en kommentar