2532 Parajes del Valle Monastrell, 2022
Gräddig pepparkyckling med krossad ugnspotatis
Ingredienser;
600 g kycklingfiléer (vi tillagade en hel kyckling och tog loss filéerna)
1 gul lök
1 msk smör
salt
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 msk rosépeppar
1 tsk grönpepparkorn
9 körsbärstomater
Garnering;
2 msk hackad persilja
rosépeppar
grönpepparkorn
Krossad potatis;
1 kg potatis, t ex Amadine
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
salt och peppar
Gör så här;
- Dela kycklingfilé på längden. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt löken och fräs lite till. Salta. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
- Häll i grädde, vatten , fond, crème fraiche och chilisås i stekpannan, och koka upp. Rör i krossad rosépeppar och grönpeppar, och häll såsen över kycklingen. Lägg i delade tomater.
- Tillaga i 200 grader, tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
- Vid servering, strö över persilja och lite extra krossad peppar.
- Krossad potatis, Koka potatisen nästan klar. Häll av vattnet och ånga den torr.
- Lägg potatisen på en plåt och tryck till dem med en gaffel så de går sönder lite. Krossa vitlöksklyftorna och blanda med potatisen. Ringla över olja, strö över ost och krydda med salt och peppar.
- Tillaga i ugnen i 200 grader tills potatisen fått färg, ca 15 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar