2460 Alamos Organic Malbec 2022
Jag råkade att beställa två flaskor av det här rekommenderade argentinska vinet för några veckor sedan. Så här blev det ett fint tillfälle att prova det goda malbec-vinet igen. Vi valde ett argentiskt tema för kvällen. Hittade en rätt med lammfärs och chimichurri som verkade spännande. "Ojalia", vad gott det blev! En kanonkombo! Så kul! Receptet tog jag från Michael Krantz sida, krantz.biz.
2460 Alamos Organic Malbec 2022
Ett rött, ekologiskt, fruktigt & smakrikt vin från Argentina. Gjord på druvan malbec. En alkoholhalt på 13.5 % och en sockerhalt på 0.3 g/100 ml. 109 kronor
Grillad lammburgare med chimichurri och frästa grönsaker
Ingredienser
400 g lammfärs
1 klyfta vitlök
1 stjälk persilja
flingsalt
svartpeppar
Chimichurri
1 knippe persilja
0,50 knippe oregano
1 klyfta vitlök
1 st spansk peppar, röd
1 msk rödvinsvinäger
olivolja
Grönsaksröra med kapris
1 st aubergine
1 st paprika, röd
200 g champinjoner
0,50 dl kapris
Så här gör du
Chimichurri
1
Börja med chimichurrin. Lägg persilja, oregano, vitlöksklyfta, hackad spansk peppar i en skål. Tillsätt vinäger och en skvätt olivolja och mixa.
Grönsaker
2
Skär aubergin i bitar, salta och lägg i en bunke 10-15 minuter. Skär även paprika och champinjoner i bitar. Fräs i en stekpanna med lite olivolja, tillsätt auberginebitarna (krama ur så mycket vätska du kan). Stek tills det hela får lite färg, tillsätt kapris och ställ åt sidan.
Burgare
3
Blanda lammfärs, riven vitlök, finhackad persilja, salt och peppar. Forma till burgare. Grilla eller stek i panna 4-5 minuter per sida. Servera med grönsaker, toppad med chimichurri och eventuellt bröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar